Arçelik-Whirlpool Corporation birleşmesinde yeni gelişme

TAKİP ET

Arçelik-Whirlpool Corporation birleşmesi gündemdeki yerini korurken, şirket KAP açıklamasıyla güncel bilgileri paylaştı.

Borsa İstanbul'un önemli beyaz eşya üreticisi şirketi Arçelik, Dünyanın önemli üreticisi Whilpool arasında yapılacak ortaklık ile alakalı yeni gelişmeler KAP üzerinden duyuruldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, ARÇELİK A.Ş. #ARCLK Whirlpool Corporation ve Arçelik'in kuracağı ortaklık ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "08.02.2024 tarihli özel durum açıklamamızda, CMA'nın görevlendirdiği bağımsız panel tarafından yapılan analizler sonucunda Whirlpool Corporation ve Arçelik arasında kurulacak ortaklığın, rekabeti zedeleyici bir etkisi olmayacağı yönünde ön değerlendirme yapıldığı; nihai raporun ise 26 Mart 2024'e kadar yayımlanmasının beklendiği belirtilmişti. CMA tarafından yapılan 07.03.2024 tarihli açıklamada nihai kararın alınarak işlemler için tam onay verildiği belirtilmiştir. Bu kapsamda kapanışın Nisan ayının başında tamamlanması beklenmektedir." denildi.

Arçelik-Whirlpool Corporation birleşmesi Arçelik